Het positieve van een burn-out

Mijn verhaal

Ik ben gevallen. Op mijn hoofd. Met yoga. Ja, hartstikke zen!

Wat begon als een hersenschudding, liep uit in – wat ze noemen – een post commotioneel syndroom en een gaar gestoomde burn-out met angst als overkoepelend probleem. Alles dat altijd zo vanzelfsprekend voor me was, werd ineens een hele opgave. Een theekopje optillen was al te zwaar, een gesprek voeren verschrikkelijk, het einde van de straat mijlenver, om het nog maar niet te hebben over licht, geluid en drukte. Mijn lichaam steigerde aan alle kanten.

Dit gebeurde in december 2015. Gek genoeg is mijn leven sindsdien leuker dan ooit. Ik heb het putje geraakt, ben er vol ingedoken en heb mezelf op alle vlakken onderzocht en aangepakt. Een weg van vallen en opstaan. Een weg van reflecteren, creëren, doseren en inspireren. Een weg die ik nog steeds bewandel, maar die nu al tot ongekende vreugde heeft geleid. I’m burnin

‘Burnin’; de winst van een burn-out als je het mij vraagt. Ik had het geluk dat ik er op m’n 31ste (letterlijk) in één klap volledig af lag, waardoor ik alles in mij tot in de diepte moest aangaan. Maar zo gaat het niet bij iedereen. Vaak sluimert zo’n burn-out een beetje, ook bij mij in de jaren hiervoor. Ik had geen idee wat een burn-out precies was (of hoogsensitiviteit for that matter), laat staan hoe je het kon voorkomen, eraan toe kon geven en ermee om kon gaan. Ik heb gemerkt dat het onderwerp mensen intrigeert; Voel je het aankomen? Waarom krijgt de één het wel en de ander het niet? Waarom lopen sommigen er meerdere malen tegenaan? Waarom is het zo moeilijk en eng? Waarom negeren we signalen die achteraf oh zo duidelijk waren?

En daarom wil ik mijn ervaringen delen. In de hoop dat het jou inspireert, herkenning biedt of handvatten geeft. Geen zware kost, gewoon de dagelijkse dingen vanuit een bewust perspectief. Ik belicht de positieve kant van een burn-out, want ik ben ervan overtuigd dat er alleen maar een positieve kant aan zit. Je krijgt het niet voor niets wil ik alleen maar zeggen…

Let’s share! Let’s get burnin!

-X- Maike

 

P.S. Inmiddels ben ik weer helemaal up and running, verdiep ik mij in de Oosterse geneeskunde via een opleiding tot Iokai Shiatsu Therapeut, en bouw ik aan mijn bedrijf Slow.Coach, waarmee ik individuen train om een duurzame werkstijl te ontwikkelen door efficiënt met hun energie om te gaan. 

 

 

mijn verhaal
Photo by welmoetphotography